A csatni hindi eredetű szó. Zöldségekből és gyümölcsökből fűszerek hozzáadásával készült köret kiegészítő lekvár. Az indiai konyha költeménye, de manapság világszerte készítik. Különböző nemzetek különböző íz kombinációt kreáltak. Európába a gyarmatosítás idején hozták be a britek Angol nyelv területen mindenütt kapható, kis üvegekben, hosszú eltarthatósága miatt olyan mint a lekvár. A csatni sűrű mártás, egyes fajtái pürészerűek, mások inkább dzsemre emlékeztetnek. Elkészítésénél a meglévő gyümölcsök, zöldségek és a fűszerek mellett csak a fantázia szab határt.
Ajánljuk vörös és fehér húsokhoz, halakhoz, pástétomhoz, sajtokhoz, rizottóhoz és szendvicsekbe.
Termékeink felbontás nélkül több évig elállnak, felbontás után hűtőben tárolandók és 5-10 napon belül ajánlott a fogyasztásuk.Termékeinket saját kertünkben termelt zöldségekből és gyümölcsökből készítjük, hőkezeléssel, tartósítószer mentesen.
Termékeink
250g 1500 Ft (6000 Ft/Kg) |