Méhészeti termékek

Virágpor

Virágpor 1

Különböző színű szemcsés anyag, amely magas biológiai értéke folytán jelentős energiaforrás nemcsak a méhek, de az ember számára is. Mivel a virágport elsődlegesen a méhek a fiatal méhálcák táplálására használják, így hasznosan segíti az emberi szervezet karbantartását is. A virágpor a virágos növények hím jellegű ivarsejtjeiből áll. Fontos fehérjeforrás, mivel a 22 aminosavból 20-at tartalmaz. Erősítő hatása a magas ásványi anyag tartalmával is összefügg. Serkenti az anyagcsere-folyamatokat, elősegíti a vérképzést, erősíti a szívizmot. Általános roboráló hatású.

 • 200 g szárított  – 2200 Ft (11 000 Ft/Kg)
  • 200 g nyers fagyasztott  -2200 Ft (11 000 Ft/kg)

Propoliszos méz

Propoliszos méz
A propolisz nem kifejezetten élelmiszer, hanem erősen gyógyhatású gyantaszerű anyag, természetes antibiotikum-féleség, melyben ezen kívül még értékes mikroelemek, főleg a P-vitaminhoz hasonló flavonoidok is vannak. A méhek tavasszal az egyes fák (különösen a nyár, olykor a fűz, gesztenye és a fenyő) rügyváladékának kivonásával állítják elő a propoliszt.

 • 140 g – 950 Ft (6785 Ft/Kg)
 • 450 g – 2700 Ft (6000 Ft/Kg)

Propolisz tinktúra

Propolisz tinktúra

 • 20 ml – 1950 Ft (97500 Ft/l)

Lépesméz

Lepesmez

A világ egyik legcsodálatosabb terméke a lépesméz. A természet édessége eredeti állapotában, olyan, amilyennek a méhek elkészítették. A sejtekben lévő kristálytiszta méz a méhek által épített viaszba van bezárva. Őrzi illatát a virágoknak, amelyekből származik.

 •   (19000 Ft/Kg)

Szaunaméz

Szauna_mez

Virágmézből, teljesen természetes eljárásokkal, adalékanyagok nélkül kezelt méz. A virágméz hajlamos a kristályosodásra, ez szaunaméz szempontjából kifejezetten előnyös tulajdonsága.

Szaunázás közben kenjük be bőrünket a mézzel. Kristályai gyengéden masszírozzák a bőrt, majd felolvadnak és a méz teljesen beszívódik a bőrünkbe. Nagyon kellemes érzés. Tapasztalataink szerint nagyon jó hatással van bőrre.

Piackutatásunk alapján termékünk az egyik legjobb ár-érték arányú Magyarországon kapható szaunaméz.

 • 400 g – 1950 Ft (4875 Ft/Kg)

  Méhpempős méz

  Mehpempos_mez

  A méhpempő zselatinos állagú anyag és a fiatal dolgozó méhek állítják elő a fiatal lárvák táplálására életük első napjaiban. Egyedül a méhkirálynő fogyasztja egész – akár négy-öt évig eltartó – életén keresztül. A dolgozó méhek mindössze csak négy-öt hétig élnek. A méhpempő cukrokból (glükóz, fruktóz, szacharóz), fehérjékből, zsírokból (egyebek közt egy nagyon ritka, gyógyító tulajdonságú zsírból), vitaminokból, ásványi sókból, virágporból, és antibakteriális, antibiotikus hatású hormonokból áll.