Csatnik

A csatni hindi eredetű szó. Zöldségekből és gyümölcsökből fűszerek hozzáadásával készült köret kiegészítő lekvár. Az indiai konyha költeménye, de manapság világszerte készítik. Különböző nemzetek különböző íz kombinációt kreáltak. Európába a gyarmatosítás idején hozták be a britek Angol nyelv területen mindenütt kapható, kis üvegekben, hosszú eltarthatósága miatt olyan mint a lekvár. A csatni sűrű mártás, egyes fajtái pürészerűek, mások inkább dzsemre emlékeztetnek. Elkészítésénél a meglévő gyümölcsök, zöldségek és a fűszerek mellett csak a fantázia szab határt.

Ajánljuk vörös és fehér húsokhoz, halakhoz, pástétomhoz, sajtokhoz, rizottóhoz és szendvicsekbe.

Termékeink felbontás nélkül több évig elállnak,  felbontás után hűtőben tárolandók és 5-10 napon belül ajánlott a fogyasztásuk.Termékeinket saját kertünkben termelt zöldségekből és gyümölcsökből készítjük, hőkezeléssel, tartósítószer mentesen.

Termékeink

  • szilva csatni
  • meggy csatni
  • cseresznye csatni
  • sárgabarack csatni

250g 1500 Ft (6000 Ft/Kg)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.