Május elsején ismét a Városligetben jártunk

“A Városliget egyik központi helyén, a Vajdahunyad várhoz vezető úton húzódott a méhészek hosszú pavilonsora” a méhek napján.

Az egyik standnál Lengyel Péter szekszárdi méhész a “kevesebb több” elvét vallja, így most csak napraforgómézét hozta magával. Az ebből készült krémméz volt az összevont kategória győztese. Technológiáját sokan szeretnék megszerezni maguknak.

“-A mézben az legyen, amit a természet beletesz. Inkább a megjelenítésre, a díszítésre fordítok figyelmet.” Péter ruházata is erre mutat: köténye harmonizál kékfestővel díszített üvegeivel.

“Kis híján nem jött, mert 100 családját kellene épp gondozni. Egyébként sokféle terméket forgalmaznak, van webáruházuk is. Kozmetikus felesége nem meglepő módon kozmetikumokat is készít többek közt saját termelésű propoliszból, méhpempőből.”

“-Az értékesítés során mindent bevállalunk a bajai halfőző versenytől a busójárásig. Nemrégiben szellemileg fogyatékosok között is voltunk. Megyünk méhészeti termékeket népszerűsíteni óvodákba, iskolákba.” -mondta Péter

 

Forrás: Méhész újság

Írta: Lendvai Pál

(2014. június)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.