Mézes dresszing

Hozzávalók 4 személyre:

1 zöldsaláta, 0,8 dl borecet, só, 1 kiskanál mustár, 2 újhagyma, 0,5 dl méz, 0,5 dl olaj, őrölt bors

Az újhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk ecettel és az olajjal, majd hozzáadjuk a mézet és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, majd habverővel simára keverjük. A salátaleveleket jól lemossuk, nagyobb darabokra tépkedjük, majd leöntjük a mártással és fél órára hűtőbe helyezzük.

Az elkészült, hűtött salátát sült, húsos ételekhez tálaljuk. A mártás önmagában három-négy napig is tárolható a hűtőben.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.