Mézes almaszósz

Hozzávalók 4 személyre:

6 zöldalma, 1 dl méz, 1 citrom, 3 szegfűszeg, 1 fahéj, só

Az almákat lehéjazzuk, négybe vágjuk, és a magházakat eltávolítjuk. A mézet elkeverjük a kifacsart citrom szűrt levével, majd szegfűszeggel, fahéjjal, és csipetnyi sóval ízesítjük. Közepes lángon összeforraljuk, és ha az almák megpuhultak, kivesszük a szegfűszeget és a fahéjat. Ha nem elég sűrű, kevés vízzel elkevert burgonyakeményítővel sűrítjük. A mártást tejszínnel higítjuk.
Főétel után kellemes desszert is lehet, de sült csirkékhez vagy sült marhahúshoz is adhatjuk. Hidegen és melegen is fogyasztható. Két-három napig a hűtőben tárolhatjuk.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.