Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb (80dkg), 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0,5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi só
Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük. A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róluk a nedvességet, majd tepsibe helyezzük. Ráöntjük a mézes keveréket, lefedjük és hűtőbe téve két órán át érleljük. A pácolt csirkecombokat flekkensütőben 40-45 percig sütjük, közben a páclével gyakran öntözzük, és néha megforgatjuk. Ecetes szilvabefőttet és sós burgonyát adunk mellé. Jól illik hozzá a száraz fehérbor.